Τάρτα μπανόφι. η Banoffee... Με σοκολάτα καρύδα και μπανάνα..!

1 σχόλιο:

  1. αλεύρι 380 γρ.
    βούτυρο 150 γρ.
    ζάχαρη 50 γρ.
    αβγό 1
    ζαχαρούχο γάλα 2 κουτιά
    σαντυγί 300 γρ.
    μπανάνες 4


    Βάλτε τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και ζυμώστε μέχρι να γίνει μία ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπώλ. Τυλίξτε την με σελοφάν και βάλτε στο ψυγείο για 30' λεπτά.

    Ανοίξτε με τον πλάστη ένα λεπτό στρογγυλό φύλλο με διαμέτρο όσο η φόρμα της τάρτας που θα χρησιμοποιήσετε. Απλώστε το φύλλο σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας, πιέζοντας το στα τοιχώματα και κόβοντας το φύλλο που εξέχει.
    Κάντε τρύπες στην επιφάνεια της τάρτας. Βάλτε λαδόκολλα και επάνω ρεβύθια ή ρύζι και ψήστε για 15 λεπτά στους 170 C. Αφήστε να κρυώσει καλά και αφαιρέστε τα όσπρια.
    Σε μία κατσαρόλα βάλτε τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα (χωρίς τις ετικέτες), καλύψτε με νερό και βράστε για 2,5 ώρες σε μέτρια φωτιά ώστε να δημιουργηθεί η καραμέλα. Βγάλτε τα κουτιά από την κατσαρόλα και αφήστε να κρυώσουν εντελώς.
    Στρώστε την καραμέλα πάνω στην τάρτα, τις ροδέλες μπανάνας και τέλος βάλτε την σαντυγί. Αφήστε στο ψυγείο για 3 ώρες και μετά σερβίρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή