Μηλοτηγανίτες... Φανταστικό πρωινό Κυριακής, τέλειο απογευματινό και ιδανικό σνακ για εκδρομή..!

Υλικά: 

1) 2 αυγά
2) 200 γραμμάρια γιαούρτι
3) 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
4) 5 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο
5) 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6) 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
7) ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
8) 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
9) 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
10) ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
11) 2 μεγάλα μήλα τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

Μέθοδος: 
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα υγρά υλικά (αυγά, γιαούρτι, κρέμα γάλακτος, γάλα, εκχύλισμα βανίλιας). Ανακατεύουμε. 

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά εκτός από το μήλο. Δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε αυτά το περιεχόμενο του μπολ με τα υγρά. Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη ή ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε και το τριμμένο μήλο και ανακατεύουμε για τελευταία φορά. Το μίγμα για τις τηγανίτες είναι έτοιμο. 

Παίρνουμε ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι και το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν κάψει ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακινούμε το τηγάνι ώστε να πάει παντού. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μίγμα, την πατάμε λίγο με το κουτάλι να απλωθεί και την αφήνουμε να ψηθεί καλά από τη μια πλευρά. Μόλις δούμε την τηγανίτα μας να έχει ψηθεί και να αποκολλάται εύκολα, την γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά με μια ξύλινη σπάτουλα. Την αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και κατόπιν την βγάζουμε από το τηγάνι. Η πρώτη τηγανίτα είναι πάντα αποτυχημένη. Αυτό συμβαίνει πάντα και για τον λόγο αυτό βάζουμε πρώτα μια μόνη της να ψηθεί και στην δεύτερη τηγανιά γεμίζουμε το τηγάνι με αρκετές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου