Οι Μέην Κουν είναι ευγενικές... Και πιστές γάτες..!

Πολλοί άνθρωποι στο παρελθόν πίστευαν ότι οι Μέην Κουν δημιουργήθηκαν μέσω διασταύρωσης της αμερικανικής bobcat με οικόσιτες γάτες που μεταφέρθηκαν στη Βόρεια Αμερική με καράβια εμπόρων . 
Προφανώς ήταν οι τούφες στα αυτιά κι ανάμεσα στα μαξιλαράκια των ποδιών της Μέην Κουν,που έκανε αυτή την εκδοχή πιστευτή.
Μια εκδοχή που προχωρά τη φαντασία ένα ακόμα βήμα είναι αυτή που θέλει τις οικόσιτες γάτες της Νέας Αγγλίας να έχουν διασταυρωθεί με ρακούν.
Οι πρώτες Μέην Κουν έμοιαζαν με ρακούν στα μάτια των ντόπιων,με το ραβδωτό τους σχέδιο και τη φουντωτή τους ουρά. 
Επίσης μερικές Μέην Κουν παράγουν έναν ήχο σαν τρίλλια,ο οποίος μοιάζει με την κραυγή των νεαρών ρακούν. 
Φυσικά,όπως γνωρίζουμε, είναι αδύνατον από πλευρά γενετικής να διασταυρωθεί γάτα με bobcat ή με ρακούν. 
Μια άλλη εκδοχή αναφέρει ότι οι πρόγονοι των Μέην Κουν είναι οι γάτες Νορβηγικού Δάσους,οι Skogkatt,που ταξίδευαν μαζί με τους Βίκινγκς. 
Το πιο λογικό συμπέρασμα είναι ότι οι Μέην Κουν προέκυψαν από τις οικόσιτες κοντότριχες γάτες των αποικιοκρατών,οι οποίοι έφεραν μαζί με τα λιγοστά τους υπάρχοντα και τα κατοικίδια της οικογένειας. 
Αργότερα,καθώς η χώρα εκσυγχρονίστηκε και τα εμπορικά πλοία ταξίδευαν σε ολοένα και σε περισσότερα λιμάνια,οι ναύτες άρχισαν να φέρνουν μαζί τους μακρύτριχες γάτες. 
Η νέα γενιά γατών,που δημιουργήθηκε από τη διασταύρωση των μακρύτριχων και κοντρότριχων γατών άρχισε να κατακλύζει τις ανατολικές ακτές και ο αγώνας για την επιβίωση του ισχυρότερου άρχισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου