ΒΑΣΙΛΙΚΗ Α ΓΑΒΑΛΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΕΡΩΤΕΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΊΔΩΝ

Λίγο πριν ξεσπάσει η επανάσταση του Νάσερ, Χρυσάνθεμη γνωρίστηκε τυχαία με τον Αρίωνα Φαμηλιάδη σ’ ένα φιλανθρωπικό χορό. Εκείνη η βραδιά θα σημάδευε ανεξίτηλα όχι μόνο τη δική της ζωή, αλλά όλης της οικογένειάς της. Η γλυκιά μελωδία της μουσικής ξεχύνονταν δελεαστική παρασέρνοντας τα ζευγάρια στην πίστα. Όλοι στροβιλίζονταν στο ρυθμό του βαλς και του τανγκό, καθώς η ορχήστρα έδινε τον καλύτερο της εαυτό εκείνη τη βραδιά της ολόγιομης σελήνης.
Σε μια στιγμή η πανσέληνος μαγεμένη από το χορό ενός ζευγαριού, κυριευμένου από το πάθος του πιο ερωτικού χορού, κοντοστάθηκε εκστατική. φωτίζοντας το υπερφυσικά…

Ο καβαλιέρος ψηλός, κομψός οδηγούσε τα ανάλαφρα βήματα της αισθησιακά ντυμένης νταμας του, σε μια ερωτική ιεροτελεστία με τρόπο υπέροχο και μοναδικό.  Δεν ήταν οι ξεχωριστές φιγούρες του ζευγαριού, που σε έκαναν να το θαυμάσεις και να θαμπωθείς, αλλά η φωτιά του πάθους των κορμιών τους… Αυτή μετουσιωνόταν σε εκφραστικό ερωτικό αγκάλιασμα, βλέμματα κι αγγίγματα που προκαλούσαν ρίγη ηδονής! Οι θαμώνες του φιλανθρωπικού γκαλά, συνεπαρμένοι από τον ανεπιτήδευτο, αισθησιακό χορό κρατούσαν ακόμα και την ανάσα τους για μη χάσουν ούτε ένα δευτερόλεπτο αυτού του σαγηνευτικού τανγκό… Όλοι εύχονταν να βρίσκονταν στην πίστα στη θέση εκείνων των χορευτών!

Οι γυναίκες φαντασιώνονταν πως ήταν στην αγκαλιά του άγνωστου ελκυστικού καβαλιέρου κι άντρες ξεσηκώνονταν λες κι έσφιγγαν το φιδίσιο κορμί της ντάμας του, πάνω στο στήθος τους που κτυπούσε τρελό από πόθο! Ο διάχυτος ερωτισμός που ανέδυαν κάνοντας έρωτα χορεύοντας, όλους τους αναστάτωνε, τους μεθούσε σαν γλυκό κρασί, γεννώντας πόθους ανομολόγητους και πρωτόγνωρη ερωτική παραζάλη. 

Η Χρυσάνθεμη με μάγουλα ξαναμμένα, αφού τρίφτηκε στον ώμο του Αίαντα, τον κοίταξε με βλέμμα που έσταζε νέκταρ… Εκείνος όμως, γύρισε και κοίταξε την Τζόις ενοχικά σαν να απολογείτο για τη ναζιάρικη στάση της γυναίκας του! Τότε ξέσπασαν παρατεταμένα χειροκροτήματα, καθώς το ζευγάρι τελειώνοντας το μαγευτικό του χορό, υποκλινόταν λίγα μέτρα πιο πέρα από το τραπέζι των Καζή. Εκείνη τη στιγμή το καυτό βλέμμα του καβαλιέρου σημάδεψε την κυρία Καζή, χαϊδεύοντας ερεθιστικά το πρόσωπο και το αλαβάστρινο μπούστο της!

Δυο κάρβουνα αναμμένα τα μάτια του, ρίχνοντας τη φωτιά τους πάνω της την τρέλαναν κάνοντας τα χείλη να τρέμουν από ερωτική επιθυμία…  Ύστερα, με τα σαρκώδη χείλη του της έστειλε αόρατα καυτά φιλιά που χώθηκαν θαρρείς στη μήτρα της, κάνοντάς την να συσπαστεί από γλυκιά ηδονή!  Ένιωσε σαν να έσμιγε με αυτόν τον άγνωστο άνδρα, που είχε ξεσηκώσει όλο το γυναικείο πληθυσμό εκείνην τη μαγευτική βραδιά, κάνοντας όλους τους παρευρισκόμενους άνδρες να τον μισήσουν, μα πιο πολύ έναν, τον αφυπνισμένο από ζήλεια. σύζυγό της Αίαντα!

«Νόμιζε πως του άξιζε η μερίδα του λέοντος κι ενοχλήθηκε όταν ένιωσε ότι κάποιος άλλος φλέρταρε τη γυναίκα του!»
Αναλογιζόταν η Χρυσάνθεμη ύστερα από χρόνια, καθώς θυμόταν τη νύχτα όταν πρωτογνώρισε τον Αρίωνα Φαμηλιάδη, τον εραστή που την έκανε να νιώσει επιθυμητή όσο ποτέ…

Η χοροεσπερίδα τυλίχτηκε στη καυτή αύρα του ερεθιστικού χορού και συνεχίστηκε με πολλά ζευγάρια στη πίστα να λικνίζονται σε ρυθμούς του tango Argentino, κανένα όμως δεν κατάφερε να φθάσει την τελειότητα του προηγουμένου ζευγαριού, που θα έμενε αξεπέραστη στη θύμηση των παρευρισκομένων σε αυτό το φιλανθρωπικό γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου