Δάκρυ ψυχής... Αννα Ζανιδακη.

Σώμα ξεγυμωμένο κι αφημένο ,παρατημένο στις παλιές του ηδονές , ίσως να σκεφτεί κάποιος ,ίσως να αφεθεί στη φαντασία του και να οργώσει τα δικά του εσώψυχα και να αποκλείσει τα δάκρυα της ψυχής.
Απογυμνωμένο ,απ τ;α πάθη του , τα λάθη του , μα η υγρασία των ματιών της ψυχής του ,διαχέεται και ρέει παντού ,ίσαμε κάτω ,στα άκρα ,που την ποδοπάησαν μόνα τους και δεν έδωσαν το δικαίωμα, να τα υπερπηδήσει τα εμπόδια ,ώστε να μη χρειαστεί τώρα να ψάχνει , να σκουπίζει , τα σφουγγισμένα υγρά εδάφια της ψυχής του , του νου και της καρδιάς του .
Ένα σώμα , απομονωμένο ,εδραιωμένη η λογική και η σκέψη, της άφεσης αμαρτιών του άλλου , μα εκείνο δεινοπαθεί και τελετουργεί ,στην απομόνωσή του και κυρίως στην ιεροτελεστία, της μόνιμης κραυγής της μοναξιάς του .
Δεν το φοβίζει τίποτα , μα εκείνο που δε δέχτηκε ποτέ και δε θα επτρέψει σε κάνενα του κύτταρο ,είναι η εκμετάλλευση και το να το δουν , ως σημείο αναφοράς ,κάλυψης κενών ,κάλυψης τάχα δεδομένων , μα κυρίως απόσβεσης , τάχα ερωτικών άλλων απογοητεύσεων κι επιβεβαιώσεως μέσω αυτού .
Τα γόντα σκίρτησαν ,στην οχλαγωγία του πεδίου ,υποστήριξης των άκρων , άλλοτε να ικετεύουν και να παρακαλούν κι άλλοτε να τείνουν τα χέρια τους ψηλά ,για βοήθεια και συμπαράσταση, καθώς ΄τα πάντα φάνταζαν αδύνατα και αδύναμα μπροστά στις ικεσίες τους και στα παρακάλια των ψυχών τους .
Ένα άτομο ,μα δυο εαυτοί ,που κλώνιζαν τις ισορροπίες του και δεν έβρισκαν την πολυπόθητη δίοδο και διέξοδο.
Αλλά , σκούπισε τα υγρά της μάτια ,το υγρό της εδάφιο της ψυχής της ,στράγγιξε για τα καλά , το κορμι της , και αποφάσισε να το αναβαθμίσει και να το αναστηλώσει για μια φορά ακόμη, μα θα ταν η τελευταία.
Το χε υποσχιεθεί στον εαυτό της και αυτή τη φορά ,δε θα δινε καθόλου ,σε κανένα και σε καμία ,απ τα συγχωροχάρτια της καρδιάς της .
Άλλωστε κουράστηκε να παρερμηνεύουν και να αποκαθιστούν τις δικές τους νόθες αλήθειες και να την αφήνουν μόνη της ,να παλεύει για τα δίκια της και τις αναμενόμενες απολαβές της ζήσης της .
Το χε υποσχεθεί στον καλό της εαυτό , να εξαφανίσει και να εξοντώσει τον κακό της εαυτό , μια για πάντα .
Το πε που λέτε και το κανε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου