Μην τα παρατάτε... Αννα Ζανιδακη.

Ποτέ στη ζωή μην τα παρατάτε και μη νομίζετε πως όλα έχουν σκοτεινιάσει τριγύρω σας .
Ποτέ μην απελπίζεστε κι αν όλα συνηγορούν για το ίδιο , αλλά εσείς πάντα να τάσσεστε ενάντια του νόμου του νου και να αντιστέκεστε ,σε ασυμφωνία της λογικής , με τη διαίσθηση.
Ποτέ μην τα αφήνετε όλα στην τύχη ,καθώς ,συν Αθηνα΄και χείρα κίνει ..καθώς καλή η δοξασία ,αλλά καλύτερη η προσπάθεια και η συντέλεσή μας ,σε εργασία και δημιουργία .
Ποτέ μη δένετε κόμπο ,την ηλικία, ως αποτρεπτικό σημάδι και αποστασιοποίησης ,απ την εργασία και κυρίως ,απ το δελεαστικό κυνήγι και ευώδοσή του .
Ποτέ μη θεωρείτε πως όλα γίνονται για ένα σκοπό , αν εσείς πάψετε να είστε μέρος εκείνου του σκοπού και του στόχου ,που θα βάλετε μεν ,αλλά θα επιτεύξετε αργότερα δε.
Ποτέ μη νιώθετε παρείσακτοι ,στην αγορά εργασίας και πως θα είστε ανεπιθύμητοι σε κάποιο κλάδο ,αν δεν εξαντλήσετε τα όρια και τα περιθώρια ,αναζήτησης και εργασίας έντονης και συστηματικής, εύρεσής της ,διεξοδικά και λεπτομερώς.
Ποτέ μη σταθείτε οι ίδιοι ή οι ίδιες εμπόδιο στη σταδιοδρομία σας ,στην εύρεσή της πολυπόθητης εργασίας ,αν δεν εξαντλήσετε τα δικά σας όρια αντοχής και όχι απλά ανοχής ,αλλά κυρίως ,του πείσματος εκείνου ,που θα σας κάνει να νιώσετε και να αισθανθείτε καλά με τον εαυτό σας .
Ας ξεκαθαρίσουμε ,πως την εργασία τη θέλουμε και την αποζητούμε πολλές φορές ,απελπισμένα και με τη διάθεση εκείνη ,της αναμονής και της καρτερίας ,σύμφωνα με τα δικά μας μέτρα και σταθμά ,για επιτέλεση καθηκόντων μας .
Κανείς δε θα μας υποχρεώσει κι ούτε θα μας τα συστήσει.
Απλά εμείς με τη λογική μας και την υπευθυνότητά μας ,διακρινόμενη , για τις δικές μας ανάγκες προς κάλυψη πρωταρχικές και μετέπειτα της οικογένειάς μας και μελών της ,συνειφασμένες άρητα δεμένες , με τα μέλη της αυτονόητα .
Κάθε μέρα είναι και μια νέα μέρα ,γεμάτη ελπίδα και όρεξη ,για εργασία , χαρά και κυρίως για το δικό μας ασταμάτητο κυνήγι ,όχι των μαγισσών ,αλλα΄των μαγευτικών δικών μας στιγμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου