Η Ψυχή ανυψούται δια του Έρωτος... Τάκης Κτενάς.

Η Ψυχή ανυψούται δια του Έρωτος.Δηλαδή γίνεται πιο ελαφριά,ελαφραίνει.Άρα το βάρος της Ψυχής είναι η έλλειψις Έρωτος,Αγάπης και άλλων ευγενών συναισθημάτων.Διότι με αυτά όλα τα ευγενή συναισθήματα γινόμαστε πιο ελαφρείς, έχοντας την αίσθηση του πετάγματος.Νοιώθουμε ότι πετάμε.
Ίσως να είναι μία αυταπάτη,ίσως και όχι.Ίσως ερωτευμένοι πράγματι να πετάμε.Ίσως με την Αγάπη,να πετάει η Ψυχή.
Πάντως αναμφίβολα ελαφραίνει,χάνει το γήϊνο βάρος της και
απελευθερώνεται.Ελεύθερη πια η Ψυχή από βάρη,πετά.
Αυτά είναι τα δεσμά της Ψυχής,η Φυλακή της.Η έλλειψη αγάπης ή έρωτος.Τι άλλο κρατάει τις Ψυχές στην γη βεβαρημένες? Φυλακισμένες μέσα στο γήϊνο Σώμα τους το οποίο από Σκεύος Φύλαξης της Ψυχής μετατρέπεται σε Φυλακή,σε Φυλακή της?
Οι Ενοχές,Ερηνείες κατά τους αρχαίους ημών προγόνους.Οι Τύψεις.Και άλλα τέτοια χαμηλά και ποταπά συναισθήματα τα οποία δεν δόθηκαν στον Άνθρωπο από τον Θεό,η από την Ανώτερη Συνείδηση του-όπως θέλετε πείτε το- αλλά αντιθέτως.Αυτά τα χαμερπή και ύπουλα κατώτερα αισθήματα εδόθησαν στον Άνθρωπο από τον ίδιο τον Άνθρωπο.Οι λόγοι πολλοί και όχι της παρούσης.Δεν ενδιαφέρουν οι λόγοι και οι αιτίες του προβλήματος,να επιβαρύνονται δηλαδή οι Ψυχές,αλλά η Λύση τους.Η επίλυση του προβλήματος και η Ανύψωση έτσι των Ψυχών.Ερωτευτείτε!
Αυτή είναι η Λύσις.Ερωτευτείτε! Αγαπείστε! Γεμίστε την Ψυχή σας με Αγάπη.Όσο περισσότερη Αγάπη βάζετε μέσα σας, τόσο λιγότερο χώρο αφήνετε για άλλου είδους ποταπά και μικρά χαμηλά,-μη ευγενή-,συναισθήματα.Αγαπήστε λοιπόν και ερωτευτείτε για να ελαφρύνουν οι Ψυχές σας και να μπορέσετε να πετάτε!
Αγαπήστε.Ερωτευτείτε.Όσο περισσότερο μπορείτε.Μην τσιγγουνεύεστε την Αγάπη.Δώστε στις Ψυχές σας αυτό που χρειάζονται για να πετάξουν.Δώστε τους ενέργεια.Χαρά, Ελπίδα,Αγάπη.Δώστε τους Φτερά και αφήστε τα όλα πίσω σας,μακριά.Κοιτάχτε τον Κόσμο από ψηλά,με ελαφριά Συνείδηση και καθαρή Καρδιά.Για να συναντηθείτε με τους Αγγέλους.Γιατί Άγγελοι ήσασταν κι εσείς,μα με κομμένα φτερά.
Τα φτερά σας είναι εκεί.Περιμένουν να τα ξαναβάλετε. Περιμένουν να τα ξαναφορέσετε.Η Αγάπη είναι τα Φτερά!
ΤΑΚΗΣ ΚΤΕΝΑΣ
Υ.Γ.:Είναι απίστευτο.Κοιμόμουν και μέσα στον Ύπνο μου άκουγα αυτό το κείμενο.Κάποιος μούλεγε αυτά τα λόγια και μάλιστα πολλές φορές,συνεχόμενα για να μην τα ξεχάσω.
Σηκώθηκα χαρούμενος για να τα γράψω.Σηκώθηκα μην μπορώντας να πιστέψω αυτό που μου συνέβη,αυτό που μου συμβαίνει.Αν δεν τόγραφα,αν δεν υπήρχε τώρα αυτό το γραπτό θα αναρωτιόμουν.Ήταν αληθινό?
Αυτό που είδα στον Ύπνο μου ήταν αληθινό? Η μήπως ένα παιχνίδι της φαντασίας μου? Μήπως αρχίζω να τρελαίνομαι? Όχι,αυτό είναι η Απόδειξη. Γεννήθηκε για να Υπάρξει.
Γεννήθηκε,όχι για να με κάνει να αναρωτιέμαι αν πράγματι είμαι τρελός,αλλά για να γραφτεί.Να ειπωθεί.Να το διαβάσετε εσείς και εγώ μαζί.
Ευχαριστώ αυτή την Ανώτερη Δύναμη που μας δίνει την Ευ-λογια της.Ευχαριστώ το Σύμπαν,τον Θεό, όπως θέλετε εσείς πείτε το,που συνεχίζει να μας δείχνει.Να μας καθοδηγεί.Χωρίς καν να το αξίζουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου