Η αλήθεια μας... Αννα Ζανιδακη.

Ποιος είπε πως δεν μεταλλάσσονται οι αθεράπευτα ρομαντικοί σε κυνικούς και αυτοσαρκαστικούς ανθρώπους?
Ποιος σας είπε πως αν δεις πως η ψυχή σου λεηλατειται και οδύεται προς την κάθοδό της , άνευ δικής σου συμμετοχής, νομίζεις, δε θα αντισταθεί και δε θα αντιδράσει?
Ποιος σας ειπε πως αν η καρδιά μας μετρήσεις τις ταχυπαλμίε της και τις αρρυθμίες της, δε θα θελήσει να αναρρωτηθεί και να απαντήσει στο ερώτημα το ρητορικό, που χρόνια θέτει και παραθέτει σ αυτήν η ίδια της η ψυχή?
Ποιος σας είπε πως το μυαλό μας, μετά από τόσα ψυχικά και εγκεφαλικά χιλιόμετρα στο μαραθώνιο το νοερό και το διόλου εφησυχαστικό , δεν αναδομεί τα κύτταρά του και δεν τα αντισταθμίζει σε αγωγές και επιπλήξεις του?
Ποιος σας είπε πως τα χέρια και τα πόδια μας, άκρα που διατελούν το κινητικό μας σύστημα, κάποια στιγμή δε θα αγκυλωθούν , απ τις χρόνιες επιτακτικές ανάγκες τους για ξεκούραση και παραμονή σε μόνιμα επίπεδα παραχώρησης της αποφασιστικότητάς τους?
Ποιος σας είπε πως αν έρθουν κατά συρροή οι απογοητεύσεις δε θα ναι σε θέση να δράσει και να αντιδράσει ακόμα και ενάντια του ίδιου του εαυτού που θεωρεί υπαίτιο, παρά εναντίον όσως φέρονται ενάντια και εχθρικά απέναντί του?
Ποιος σας είπε πως δε θα του συσταθούν ακραίες επεμβατικές συμπεριφορές απ το είναι του, καθώς θα δει και θα αντιληφθεί την πληθώρρα πλαστών ενδείξεων και πλαστογραφημένων τάχα αντενδείξεων υπέρ της δικής του καλοσυνάτης φιγούρας και ύπαρξης? Ποιος σας είπε πως όποιος έχει τα κότσια να αντισταθεί και να αντιδράσει απέναντι σε τάξεις και παρατάξεις ενάντιες των δικών του, με δόλο και οργή , δε θα ναι εκείνος που θα θελήσει να επαναφέρει τη νομοταξία των πραγμάτων του, στον κόσμο της δικής του υπέρβασης και να φανεί εντελώς αυτοσαρκαστικός αντιμετωπίζοντας την τραγικότητα των στιγμών και των ωρών του? Για όλα αυτά και άλλα πολλά, μην ψάχνετε να βρείτε την αιτία, όταν εμείς, εσείς γίνατε η παρότρυνσή του, για τον κυνισμό του και την απλούστευση της ανάδειξης του!
Ποιος σας είπε πως άτομα που είχαν πλημμυρίσει την ψυχούλα τους από ρομαντισμό και τους ευνουχήθηκε, δε θα καταλήξουν να σταθούν απέναντί του και να τον κατακρεουργήσουν, πιστεύοντας πως φταίει αυτός κι όχι η άνανδρη κάποιων ανθρώπων συμπεριφορά τους?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου