Σε κάθε ρουφηξιά... Αννα Ζανιδακη.

Γευμάτιζε της αναμονής της , κρύα παγωμένα ντούζ, από μεριάς Σκωτίας και δεν έλεγε να βρει το κουράγιο να απαλλαχτεί απ αυτά .
Εστρωνε του πόνου της ,στρωσίδια , με ύφανση , απ τα δακρύβρεχτά της μαντίλια ,που είχαν αρχίσει να πετάγονται τα ξέφτια τους ,απ την πολυκαιρία και τηυ ταλαιπωρία που χαν τραβήξει.
Έσκιζε τον αέρα η κάθε της ρουφηξιά , αφού στο νου της ερχόντουσαν συνεχώς και ασταμάτητα τα σενάρια της δικής της δικογραφίας ,που ήταν σίγουρη πως θα την έδινε στον εντολέα της ,γιατί είχε καθυστερήσει κιόλας.
Οι κώδικες ποινικής δικαιονομίας , δεν της επέτρεπαν αυτή τη φορά να κάνει λάθος και να αποδώσει και τις ευθύνες και τα εύσημα , εκεί που τα είχαν ανάγκη.
Δεν ήταν άλλη , παρά η δική της απονομή , η θέλησή της , για ακριβοδίκαιο μοιρασμό , του μαραμού της και της πενιχρής σύνταξης ,προτάσεων και φράσεων .
Λογιών λογιών ,παρατράγουδα και εύφημες μνήμες της υπομονετκής της διαδοχής ,της υπομονής με τη διαμονή στα δικα΄της ψυχικά στρώματα , επικαλυμμένα από αληθεια και συνενόηση πλέον.
Εκείνο το ταξίδεμα της ματιάς της , της έφτανε να γεμίσει τα πνευμόνια της από αέρα νοσταλγίας και υπέροχης υπεροχής θαυμάτων ,που τώρα πια ως εκτελεστής , είχε αναλάβει τα φέρει εις πέρας.
Ο καπνός ήδη είχε αρχίσει να αποστασιοποιειται απ το σώμα της και έβλεπες να αρχίζει να κάνει τα δικά του κόλπα ,χωρίς να ξέρει αν κάποτε ,γίνει αισθητός ,στα πλαίσια κολπικής μαρμαρυγής ,που την έτρεμε , ακόμα και στο άκουσμά της .
Άπνοια είχε βγάλει το συμπέρασμά της , η γυναικεία της πλευρά ,της στιχομυθίας και του εσωτερικού της διαλόγου , με εκείνο το μονόλογο ,που η ίδια τηρούσε πάντα σιγήν ιχθύος.
Μα τώρα είχε βάλει τα δυνατά της και προσκαλούσε κάθε της μικρή ανάσα , να ενδυναμώσει τις κυψελίδες της και να μη γίνει ποτέ η αναρρόφηση των ισχυρών επιπέδων της νικοτίνης της ,παρά να γίνει η τέλεση και η εκτέλεση του δικού της συμβολαίου ,για παύση και κάθαρση του αναπνευστικού της ,με χορήγηση δυνατή , την ένεση της μεγαλοψυχίας της ,απέναντι στον ίδιο της τον εαυτό .
Ήταν η τελευταία της ρουφηξιά , άρχιζε μια νέα αναπνοή ζωής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου